O nama

Hotspot.ba je konsultantska agencija i subsidijar  telekomunikacijske tvrtke EuroXpress Corporation.

Uz pomoć naših partnera u Bosni i Hercegovini  bavimo se projektovanjem i izgradnjom modernih WLAN / WiFi / Hotspot mreža za potrebe hotelijerstva, turističkih zajednica, poslovnih subjekata, univerziteta, kampusa, sportskih objekata …

Najnovija tehnološka dostignuća poput Hotspot 2.0 i Passpoint 802.11u  donose revoluciju sve popularnijem mobilnom pristupu internetu. Do kraja 2015 godine količina podataka prenesenih preko mobilnih uredjaja će premašiti količinu  prenesenih podataka sa stacionarnih uredjaja.

Nedostatak kapaciteta za podatkovni saobraćaj kod 3G i 4G LTE mobilnih operatera je ubrzao integraciju WiFi tehnologije i tako zvanog “Data Offloading” saobraćaja na besplatni frekventni spektrum od 2.4 i 5 GHz.

Hotspot.ba je spreman pružiti riješenja kako za male WiFi-Hotspot  mreže tako i za složene sisteme, “Metro WiFi” koji se sastoje od nekoliko stotina pristupnih tačaka-Access Point-ova, “Mesh” tehnologije i mikrovalnih “Backhaul” linkova velikog podatkovnog kapaciteta. Takodjer pružamo implementaciju “Cable WiFi” za kablovske TV operatere kao i “Data Offloading” sisteme za operatere mobilne telefonije.

 

Hotspot.ba, (REx) – RuckusWireless Certified Sales Expert

Kontaktirajte nas za konsultacije…