Hotspot Croatia

Službeni zaštitni znak nacionalnog programa “Hotspot Croatia” – obavezan na svim lokacijama koje su u sklopu programa pokrivene besplatnim bežičnim pristupom Internetu

Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju destinacija koriste internetsku komunikaciju, Ministarstvo turizma je 18. veljače 2013. objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama u 2013. godini. Program se zove “Hotspot Croatia” te označava besplatni pristup Internetu.

Područja koja će biti pokrivena besplatnim internetom, a što će sufinancirati Ministarstvo turizma RH, isključivo su vanjske površine na turistički bitnim lokacijama – trgovi, rive i prostori blizu spomenika kulture te ostalih znamenitosti interesantnih turistima. Program se uvodi s ciljem dodatnog podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma i proširenja turističke ponude.

Ministarstvo je u tu svrhu ove godine izdvojilo ukupno 1,5 milijuna kuna. Na javni poziv mogle su se prijaviti isključivo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su imale namjeru u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama urediti mjesta besplatnog pristupa Internetu. Cilj je gostima od ove sezone omogućiti da putem svojih smartfona i tableta na licu mjesta saznaju sve što ih zanima o odabranoj destinaciji te svim sadržajima i zbivanjima u kojima mogu uživati tijekom svog boravka. Njihova intenzivnija internetska komunikacija trebala bi pridonijeti pojačanoj promociji Hrvatske, privlačenju novih gostiju i daljnjem jačanju e-marketinga ukupne turističke ponude.

Procitajte vise na slijedecem linku> Hotspot Croatia :: Mreža Exclusive @ Bug Online.