Fon uskoro na 12 milijuna hotspotova

Francuski međunarodni telekom operator SFR pridružio se Fon obitelji, kupio 4 milijuna Fon uređaja i omogućio svojim korisnicima pristup do gotovo 12 milijuna Fon hotspotova postavljenih širom svijeta. Tim pridruživanjem Fon je zaista skoro na 12 milijuna isporučenih uređaja, a broj raste svakodnevno. SFR je prvi međunarodni partner Fona, a kao i svi korisnici Fon uređaja i usluga SFR korisnici pristupat će na siguran način dijeljenim Internet vezama brojnih članova Fon zajednice širom svijeta. U Francuskoj BSSID je “SFR WiFi Fon”.

Fon smatra kako su sa isporučenih 12 milijuna hotspot uređaja bez sumnje najveća WiFi mreža na svijetu. Rast im je trenutno nezaustavljiv, broj telekom partnera sve je veći, a neki od najnovijih su Nizozemski KPN, Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom. Nove partnere s kojima pregovaraju objavit će do kraja godine.

Fon je osnovan početkom 2006. godine od strane poduzetnika Martina Varsavskog koji je imao ideju jeftinog uređaja koji bi služio kao kućni WiFi uređaj uz mogućnost sigurnog dijeljenja svoje Internet veze. S tom idejom htio je pokriti svijet sa WiFi signalom. Obzirom na eksplozivni rast takvo što nije nemoguće. Fon ima urede u Madridu, Londonu, Tokyu i New Yorku.

Go Fon!

via Fon uskoro na 12 milijuna hotspotova | Krugoval.net – WiFi magazin.